כניסה
למנויות
צרו קשר

עלי הגפן האגדיים של לאה

עלי גפן אגדיים של של לאה!

 

רכיבים:

2 כוסות אורז שהושרה 10 דקות במים וסונן.

צרור שמיר 

צרור עלי סלרי 

בצל ירוק ושתי בצלים יבשים. 

לתבל עם חצי כוס מיץ לימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.  עגבניה מגורדת וחצי כוס חד פעמי שמן. 

לבישול:

2 כוסות מים או מדויק יותר מים שיכסו את העלים אחרי שהפכנו צלחת מעל הכל

3 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

מלח.

 
 
אופן ההכנה:

חולטים עלי גפן טריים וממלאים ברכיבים שמצויינים ברשימת הרכיבים. מניחים בסיר  עם הרכיבים המצויינים ברשימת הרכיבים.

טיפים ודגשים חשובים:

עלי גפן טריים ניתן לקטוף באביב ועד סוף יוני או תחילת יולי, לפני המילוי יש לחלוט את העלים כ 20-30 שניות במים רותחים כדי לרכך אותם מעט. חשוב שלא להאריך בחליטה כדי לא לבשל את העלים.

ניתן לקנות עלים כבושים מוכנים לשימוש - אותם מומלץ להשרות מעט במים או לשטוף כדי להוציא מהם את המליחות.

יש המוסיפים נענע לתיבול

סוג אורז מומלץ: פרסי/בסמטי או ריזוטו

מניחים את העלה כשצידו המבריק פונה כלפי מטה ובסיס העלה פונה אלינו (החלק שבו היה מחובר לענף) מניחים במרכז העלה כפית מהמילוי ומקפלים את העלה מימין ומשמאל ואז מגלגלים מהחלק שפונה אלינו. אם יש עלה קרוע אז ניתן להשתמש בשני עלים.

לפני ששמים את העלים בסיר - מרפדים את התחתית שלו בשארית עלי גפן, פרוסות בצל או פרוסות תפו"א. הריפוד יגן על הממולאים שלנו.

מסדרים את העלים בצפיפות רבה כדי שלא יפתחו בבישול ומעל מניחים צלחת ????

הבישול הארוך ממצה את הטעם החמצמץ שמגיע מהעלים.

 מביאים לרתיחה ואז מבשלים על אש בינונית 5 דקות, מבשלים על אש נמוכה מאוד כדי שלא 

יווצרו בועות שיגרמו לממולאים שלנו לזוז. בישול של מינימום שעה וחצי על אש נמוכה עד שכל הנוזלים נספגים.

תוך כדי בישול לעשות את התנועה של הסבתות: לקחת את הסיר ולנענע מצד לצד כדי שנוזלי הבישול יתפזרו באופן אחיד בסיר.

 

חשוב לתת לעלים להתקרר לפני שמגישים, כשהאורז מתקרר העמילן מתייצב ויחזיק את העלה שלם

 
איך נתייחס?
כל 3 עלי גפן ממולאים = מנת פחמימה.
 
להאמין. לפעול. להגשים.